Jabuke:
Zlatni delišes
[su_animate][/su_animate]Proizvodi se od 1916. Najrasprostranjenija je sorta jabuke u regiji. Zimska sorta. Plodovi su srednje krupni do krupni, 130 do 280 g. Može se čuvati do 7 mjeseci.
Ajdared
[su_animate][/su_animate]Nastala je 1935. godine ukrštanjem sorti Jonathan i Wagner. Plodovi su krupni do vrlo krupni, od 150 do 350 g. Ukus je manje pun i skladan, a aroma je srednje izražena. Može se čuvati do 7 mjeseci.
Gala
[su_animate][/su_animate]Porijeklom s Novog Zelanda od 1965. Zbog veličine plodova, tanke kožice i blagog ukusa, predstavlja pravi izbor za djecu. Može se čuvati od 4 do 9 mjeseci.
Crveni delišes
[su_animate][/su_animate]Nastala u SAD, a odlikuje se slatkoćom ukusa. Plodovi su veliki do vrlo veliki 180 do 250 g. Ukus je istovremeno sladak i umjereno blag. Može čuvati do 6 mjeseci.
Granny Smith
[su_animate][/su_animate]Jabuku je pronašla Mary Smith kao slučajnog sjemenjaka 1868. Daje plodove od oko 200 do 250 g. Odlična je za potrošnju u svježem stanju, u pitama, a narezana zadržava boju. Može čuvati do 8 mjeseci.
Pink Lady
[su_animate][/su_animate]Sorta iz Australije nastala 1973., ukrštanjem Golden Delicious i Lady Williams. Daje krupne plodove do 250 g. Ukus je blag, nenapadan i sladak. Može se čuvati i do 8 mjeseci.
Kruške:
Viljamovka
[su_animate][/su_animate]Viljamovka je porijeklom iz Engleske. Ima krupan plod mase oko 200 g, nepravilan i izdužen oblik, a meso je slatko, mekano i sočno. Može se čuvati do 4 mjeseca.
Santa Maria
[su_animate][/su_animate]Porijeklom je iz Italije, nastala pedesetih godina, u 20. vijeku. Ima prijatan ukus, a plod nije previše sočan (ne curi kada se zagrize). Veličina plodova između 150 i 250 g. Može se čuvati do 4 meseca.